perjantai 24. marraskuuta 2017

Loton toinen hylsy

Lotto sai toisen hylsynsä. Kustantamosta, johon lähetin oliko se viime viikolla? Nopeaa toimintaa.

Tarinan lähtökohtaa, eli varmaan ideaa ja ehkä alkua, kehuttiin herkulliseksi, sain jopa suuret kiitokset siitä. Mutta sitten juonellinen ja tarinallinen kehitys ei oikein sopinut kustantamon kustannusohjelmaan.

En siis tiedä, onko juonessa ja tyylissäni ongelmia. Vain sen, että se ei oikein sopinut ainakaan heille. Kyseisen kustantamon muita nuortenkirjoja miettiessä, jotenkin ymmärrän kyllä. Erityisesti tyylillisesti.

Halusin tehdä hahmovetoisemman, rauhallisen tarinan, joka silti etenee itselleni tyypillisesti nopeaan tahtiin. Scifielementtejä toki on käsikirjoituksen genren huomioon ottaen, mutta painopiste on ihmissuhteissa. Lopussa tosin spefi lisääntyy reippaasti.

Katson nyt, mitä jäljellä olevista kahdesta kustantamosta sanotaan. Jos en saa julkaistua Lottoa, aion varmana tehdä sen uusiksi jossain vaiheessa.

Mutta millä tavalla?

Pahimmassa tapauksessa kaikki alkua lukuunottamatta pitää repiä pois, ja miettiä juoni uusiksi. Ehkä lisätä spefiä. Romanssia kohti en tarinaa kuitenkaan mielelläni vie. Tarinan lähtökohta tekisi siitä hieman kyseenalaista.

Toivon mukaan saisin vastauksia vielä tämän vuoden puolella. Mieluusti positiivisia.

Olla edistyy tasaiseen tahtiin. Sydäriä jatkan taas ensi viikolla. Sydäri valmistuu varmaan seuraavaksi lanupuolelta.

2 kommenttia:

 1. Hylsy on ikävää, mutta sait sentään yksilöllistä palautetta ja se, että tekstiin tartuttiin noin nopeasti on tosi hyvä merkki myös.

  Toivottavasti Lotto löytää kodin jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon. Ehkä sen pitäisi vain löytää se oikea kustantamo itselleen. Oikea lukija oikeaan aikaan.

   Poista