maanantai 20. marraskuuta 2017

Vuosia sitten - Projekti Hyrysysy

Olen ollut nyt melkein kuukauden kirjoittamatta paljoakaan. Vähän Stepsia, nyt pitäisi suunnitella lisää lukuja. Pieniä kohtauksia Sanoista. En melkein mitään. Tuntuu, että Sydärin aika ei ole juuri nyt. Olen pähkäillyt eri projektien kanssa, mutta mikään ei ottanut tuulta alleen.

Sitten luin läpi yhden ensimmäisistä käsikirjoituksistani, joita vakavissani työstin, mutta jätin kesken laadun surkeuden takia. Luin piruuttani tarinan noin 80-100 liuskaa, kaiken jonka olin kirjoittanut (oikeasti tästä kopiosta puuttui noin yksi luku).

Ja herranen aika, se ei ollutkaan huono. Toki tarina tarvitsee tulevaisuudessa pientä kauneusleikkausta erityisesti proosan kannalta, mutta mielestäni sekin toimi juuri niin kuin olin silloin ajatellut, sujuvaa ja nopearytmistä.

Tarinankin rytmi oli nopea. Luvut olivat noin 5-9 liuskaisia.

Oikeastaan kaikki oli niin kuin piti ensimmäisessä versiossa. Ja tämän tarinan olen vuosien aikana aloittanut uudestaan (epäonnistuen) kerta toisensa jälkeen.

En tiedä johtuuko tämä itselleni järkyttävä käänne taitotasoni noususta. Ehkä nyt näen selvemmin kyseisen kässärin tason, ja pystyn ymmärtämään, että yksinkertaisempi ja sujuva proosa on tarpeeksi hyvää.

Suunnittelin tänään lisää lukuja projektiin. Ehkä kirjoitan niitä jo ennen kaikkien lukujen valmistumista suunnitelmatasolla. Projektiongelma ratkaistu monella tapaa.

Projekti kulkee nimellä Hyrysysy, ja on steampunkahtavaa spefiä, pienin yleisin scifimaustein. Eli vähän erilaisia genrejä yhdistelevää. Pääpainona on kyllä tuo steampunkahtava meininki ilmalaivoineen, ja kojeineen.

Jos tämän saan julkaistua, niin nauran sekä ilosta, että omalle vuosien takaiselle itselleni. Tie ei kuitenkaan tule tällaiselle teokselle olemaan helppo.

Lotosta en ole kuullut lisää ollenkaan. Lähetin silti vielä yhteen kustantamoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti