torstai 15. syyskuuta 2016

Uneton haave

Kuumeisen olon vuoksi nukahdin aikaisin ja heräsin yhdeltä yöllä paremmassa kunnossa. Ajattelin kirjoittaa Stepsia eteenpäin lopun yön, mutta päähäni ponnahti uusi idea tarinasta (jälleen kerran), joten päädyinkin tekemään tuolle idealle tiedoston ja suunnittelemaan.

Yön tulokseksi sain kasaan lukuisia termejä, hahmoja ja paikkoja, ja tarinaa niiden ympäriltä. Osa minusta haluaisi tehdä tästä projektista pääprojektini, osa taas pistää hautumaan Stepsin valmistumista varten. Ongelma onkin siinä, että jos teen tästä pääsääntöisen projektini, en pysty kirjoittamaan raakatekstiä pitkään aikaan.

Tämän voisi kiertää kirjoittamalla Stepsia suunnittelun aikana, eikä siirtämällä projektia tulevaisuutta varten. Tämä tarkoittaisi, että suunnitelmien valmistuttua minulla olisi kaksi projektia kesken, Tähtiusvan suunnitelmien jälkeen kolme. Jos Mafian kanssa kävisi tuuri, niin sitten neljä...

Periaatteessa mahdollista hyvällä aikataulutuksella.

Järki käskee keskittymään Stepsiin ja Tähtiusvaan, sydän sanoo muuta. Hassuinta on se, että Steps varmaankin valmistuisi ensimmäiseksi joka tapauksessa lyhyemmän koonsa puolesta. Tarinaa on tässä uudessa projektissa sen verran, että siitä saisi pidennettyä sarjan. Haluan sen kaiken kyllä yhteen käsikirjoitukseen tiivistetyssä muodossa.

Alunperin käsikirjoituksen piti olla pienoisromaani, mutta kehkeytyikin pian pisimmäksi romaanikäsikirjoituksekseni ikinä. Ainakin mielessäni. Eräänlaista fantasiaa genreltään, tämä maailma läsnä, mutta ei urbaania.

Työnimenä kulkee Haaveiden maailma. Saa nähdä tuhoutuuko haave julkaisusta Mafian mukana, ainakin hetkeksi. Kolme projektia on kuitenkin tarpeeksi saadakseni uusia mahdollisuuksia.

On aika taas työskennellä. Raskas elämä on rasittanut viime aikoina ja aiheuttaa harmeja tänä päivänäkin, enkä ole saanut aikaiseksi paljoakaan sitten Stepsin alun. Kyllä tämä tästä.

Kolmen mahdollisuuden voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti