perjantai 5. helmikuuta 2016

Pieni suurehko muutos

Projekti vaihtui sitten viime hetkellä lastenkirjaideasta nuortenkirjaan. Molemmat tarinat, jos nyt eivät kerro ihan samoista aiheista, liikkuvat aika samoilla vesillä. Esimerkiksi molemmista löytyy lohikäärmeitä (ei ole perusfantasiaa). Uusi projekti, bloginimeltään Mafia, rikkoo oikeastaan monia kirjoittamisen sääntöjä. Hiiteen semmoiset asiat, kuten sääntöjen mukaiset aikamuodot. Näkökulmahahmokin vaihtuu kesken kohtauksia sun muuta. Kaiken tämän mahdollistaa kertojaratkaisuni tarinalle.

Olisin voinut pitää sen perustyylissäni (vaihtuen tarpeen mukaan), mutta hyvin epäluotettava ja samalla luotettava kertojani tarinalle miellyttää ainakin itseäni tällä hetkellä.

Koko käsikirjoitus on vasta alussa, todella alussa. Ja juu, on se kunnon romaani, kerta pienoisromaaneilla ei tule sopimusta sitten millään. Saa nähdä, miten tulevaisuudessa käy.

Jänö sai viimeisen odottamani hylsyn ja lähti jokunen aika sitten kohti viimeistä yritystä. En odota sopimusta.

Onhan pienoisromaani aina suuri riski verrattuna romaaniin.




3 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla hylsystä. :( Oletko luetuttanut Jänöä esilukijoilla? Se voisi auttaa hahmottamaan mitä käsiksessä voisi kehittää, kustantamoilta kun ei oikein saa palautetta.

  Pienoisromaaneja ei tosiaan kauheasti kustanneta. Sama tilanne novellikokoelmien kanssa. Voisinpa tarjota lohdullista ajatusta tähän perään, mutta näin se vaan menee. Toisaalta jos kustantamoon pääsee romaanikäsiksellä, voi sitten jälkikäteen tarjota em. tekstejä, kenties silloin voi onnistaa paremmin?

  Minusta erilaisia tyylejä kannattaa kokeilla rohkeasti. Editoidessa on kuitenkin punnittava mikä toimii ja mikä ei. Etukäteen ei siis kannata hylätä sellaista juttua, joka voikin muodostua koko homman kantavaksi voimaksi ja elementiksi, joka erottaa käsiksen muista ehdokkaista. :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Tuo pienoisromaanien julkaisemattomuus on kyllä ihan totta. Ajattelin silti kokeilla onneani.

  Jänöä ei ole kukaan lukenut. Kuulun siihen kirjoittajakastiin, joilla ei ole kontakteja niin muihin kirjoittajiin, kuin edes lukijoihin. Epäreilu elämä jne.

  Olen myös kehittynyt runsaasti Jänön jälkeenkin, joten ehkä kokonainen suunnanmuutos tekisi hyvää käsikirjoitukselle jonain päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kontakteja voi aina hankkia. Olen löytänyt paljon koelukijoita kirjoittajablogien puolelta. Kannattaa ehdottaa vaihtareita joku kerta, kun käsissä on käsis, joka tuntuu valmiilta. :)

   Poista