maanantai 29. helmikuuta 2016

Nips naps

Olen niitä kirjoittajia, joilla on pakko olla ainakin yksi sivuprojekti. Tällä hetkellä tiedostan Mafian sopivan paremmin sivuprojektiksi mahdollisen koonsa puolesta. Tämä ei tarkoita sitä, että siitä tulisi mitenkään järkälemäinen teos, mutta mahdollisesti, kaikkien juonikoukeroiden jälkeen, siitä tulisi selvästi pidempi kuin yleensä suunnittelemani romaanit (40 000-50 000 sanaa). Aika näyttää.

Tykkään kertoa erityisesti lyhyitä ja ytimekkäitä tarinoita, josta varmaan kumpuaakin intohimoni pienoisromaaneja kohtaan. Valitettavasti niillä ei juuri nyt ainakaan ole markkinoita. Siitä pääsenkin päivityksen puheenaiheeseen.

9E.

Tuo pirullinen tarina on pitänyt itsensä mielessäni jo viime syksystä lähtien, ja kaikki blogia seuranneet varmana jo tietävät mitä kävi. Nyt vihdoin keksin, mitä tarinalle kuuluisi tehdä.

Leikata ensimmäinen puolisko lähes kokonaan ulos tarinasta. Pieniä pätkiä voisin säilyttää, pistellä sinne tänne, mutta suurimmaksi osaksi nips naps! Eikä syy ole, ettei tuo puolisko olisi ollenkaan hyvä vaikeaa alkua lukuunottamatta. Tuntuu vain että koko tarina kunnolla käynnistyisi vasta puolivälin jälkeen.

Muitakin muutoksiakin tarinaan tulisi, kuten eräs hahmo on kuollut jo alussa, ja toinen saa kokonaisen luonne- ja ulkonäkomuutoksen. Tarinaan toivottavasti tulisi vähän luita hahmojen ympärille jo ennen kuin se alkaa! Saanpahan myös yhden hahmon mukaan tarinaan ennen puoliväliä...

Eli 9E:ä tulisi mahdollisesti pääprojekti, kunhan saan suunniteltua tarvittavat muutokset ja luvut. Lopetan tämän johonkin typerään huutoon, kuten "Se elää!".

2 kommenttia:

  1. Aika radikaali muutos, mutta joskus niitäkin pitää tehdä. Onnea projektiin.

    VastaaPoista
  2. Heh, hautasin tuon idean. On parempi pitää ensimmäinen puolisko, mutta tehdä suurin osa muista muutoksista.

    Kiitos!

    VastaaPoista