tiistai 1. maaliskuuta 2016

9E ja viime hetken muutokset

Tein viime hetken päätöksen olla poistamatta ensimmäistä puoliskoa. Tekemällä lähes kaikki muut tarvittavat muutokset, sain tarinalle uutta puhtia. Tajusin myös, miten eräiden hahmojen kehitys takkuaisi, jos en kertoisi ensimmäistä puolta tarinasta.

Ensimmäiset 12 lukua on nyt suunniteltu Scriveneriin. Aloitan raakatekstin kirjoittamisen, samalla suunnittellen jälkipuoliskoa. Tarinan loppu muuttuu merkittävästi. Joskus pitää raa'asti nirhata rakkaina pitämiään kohtia tarinasta, jos niillä ei ole enää virkaa.

Harmi. Alkuperäiset loppukohtaukset olivat mielestäni hillityn toimivia. Uskon kuitenkin tämän version olevan parempi. Se pitää muistaa vaikeinakin aikoina.

2 kommenttia:

 1. Niin, eihän koko alkupuoliskoa tarvitse poistaa. Sekin voi riittää, että trimmaa ja harkitsee tarkoin mitä tarvitsee kertoa. Ainakin minun käsiksissäni on usein paljon tyhjäkäyntiä, joka tarvitsee kirjoittaa, jotta löytää tekstin lopun, mutta joka ei myöhemmin olekaan tekstinä niin kummoista.

  Eiköhän tästä hyvä tule! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin projekti on nyt viimein edennyt. Pian pääsen samankaltaisiin kohtiin, mihin matka viimeksi tyssäsi. Uskon kyllä 9E:n onnistuvan viimein.

   Poista