perjantai 11. joulukuuta 2015

Vihdoin

Siinä se. 9E:n suunnitelmat on viimein suunniteltu. Seuraavaksi on vuorossa itse raakateksti, kirjoittaminen. Pääsen jo ehkä tänään kirjoittamaan tarinaa. Pitää vain päättää säästänkö nykyisen aloituksen, vai aloitanko jälleen kerran alusta. Entä pitäisikö alkuun lisätä luppoaikaa, mahdollisuutta mahdollisille lukijoille tutustua hahmoihin, ennen kuin toiminnallisemmat osat tarinasta alkavat?

Tällä hetkellä käsikirjoituksessa on kaksi kohtausta, joista ensimmäinen tutustuttaa hahmoihin, toinen taas aloittaa alun käännekohdan, tapahtuman josta ei ole paluuta. Riittääkö noin 1500 sanaa tutustuttamaan hahmoihin tarpeeksi, vai tarvitsisiko käsikirjoitus muutaman kohtauksen lisää ennen tuota kyseistä käännekohtaa?

Vaikeita kysymyksiä. Kaiken lisäksi vain tulevaisuus näyttää syntyykö projektista kenties kaksoset. Puolessa välissä tarinaa tapahtuu suuri muutos, joten olisi helppoa jakaa tarina kahteen osaan. En tiedä kuinka helppoa sellaisen idean myyminen kustantajille sitten olisi...

Itselleni antama sääntö on, että jos käsikirjoituksessa tulee olemaan romaanin verran sanoja puoleen väliin päästessäni, jaan sen suosiolla kahteen teokseen. Sitten vain toivomaan, että tuuri antaisi myöten sillä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti