tiistai 16. lokakuuta 2018

Päätös seuraavasta käsikirjoituksesta

Viimeksi taisin pohtia seuraavaa nuortenkirjaksi muodustuvaa projektia. Pienestä ideasta, yhdistettynä sekä vanhaa, että uutta, syntyi nyt suunnitelmatasolla käynnistynyt käsikirjoitus.

Kyseessä on fantasiaa ja scifiä yhdistävä tarina pojille.

Pojille, erityisesti nuorille aikuisille, julkaistaan kirjoja todella vähän. Suurin osa ei ole tämän kaltaisia. Olen miettinyt, minkälaisia kirjoja esim. pojat lukivat, kun kävin vielä koulua. Tietenkin tilanne voi nyt olla nuorten lukutottumusten kanssa toinen ja varmana onkin. Silti haluan yrittää luoda tarinan, joka vetäisi mukaansa jännittävän juonen ja sujuvan kerronan voimalla.

Tulen olemaan mukavuusalueeni ulkopuolella, mutta se tekee vaihteeksi ihan hyvää. Viimeksi tein hieman samankaltaisen kässärin Mafian aikoihin.

Yritän siis yksinkertaisesti kirjoittaa kirjan, joka vetoaisi myös vähän lukeviin poikiin ja miksi ei myös tyttöihin. Yritän luoda tiiviin juonen, joka genrestään huolimatta ei paisu hulluihin mittasuhteisiin (milloin kässärini muka ikinä...).

En voi myöskään kirjoittaa tätä kirjaa miehenä pojille, taustastani huolimatta. Kyseistä kirjailijatyyppiähän etsitään kuulemma lisää.

Toivon itselleni, että tämän käsikirjoituksen aikana saan kirjoittaa omaa perustyyliäni vapaammin. Kuten Alieninkin kanssa.

Kässärin nimi voisi blogissa olla vaikka Takoja.

1 kommentti: