keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Tarkempi Sydäri

Sain eilen aikaiseksi paljon enemmän kuin oli ajatellut saavani.

Loton ensimmäinen versio on nyt valmis. Noin 32 000 sanaa, 173 liuskaa. Keskimäärin luvut olivat siinä 1500 sanan tienoilla, joskus enemmän, joskus vähemmän. Editointivaiheessa sanoja tulee varmaankin lisää. Todennäköisesti tulen kirjoittamaan ainakin uusia kohtauksia, jos ei jopa lukuja. Riippuu hieman siitä, miten uusi materiaali menee yhteen rakenteen kanssa. Romaani siitä kuitenkin tuli, vaikka vitsailin ensimmäisen version päätyvän pienoisromaanin pituiseksi.

Sain myös eilen Sydärin suunnitelmat valmiiksi. Suunnittelin kahdeksan lukua illalla. Tänään jatkan siitä, mihin jäinkin joskus joulukuussa, jolloin kirjoitin vähän lisää. Käsikirjoitus on aloitettu jo viime vuoden alussa.

Sydäri siis on fantasiaa lapsille, joka ottaa vaikutteita todella vahvasti japanilaisesta tarustosta. Myönnän, että minulla on varaukseni siitä, olisiko koko kässäri myyvä tuon takia. Mutta luettuani kirjoittamani läpi, olen nyt varma, että tällä kertaa tarina toimisi. Oli muuten sujuvinta proosaa, jota olen ensimmäisiin versioihin kirjoittanut.

Baby Dance on seuraava projektini Sydärin jälkeen, ainakin nuorten puolelta. Suunnitelmat ovat melkein puolivälissä. Kiirettä ei kuitenkaan ole. Sydärissä kestää oma aikansa, ja viimeistään elokuussa alan editoimaan Lottoa. Joten suunnitteluaikaa kyllä on.

Pitäisi alkaa kirjoittaa Sydäriä. Aamutokkura on jo selättetty, joten jos aloittaisin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti