sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Uhraus

Sain 600 sanaa lisää 9E:n. Tahtini oli hitaampi kuin yleensä toimintakohtauksen takia. Silloin aina hidastan ja luon mielessäni esimerkiksi taistelun kulkua jo suunnitellun pohjalta. Tiedän jo, että kohtaus vaatii hiomista. Viimeisen koreografian.

Seuraavaksi vuorossa olisi kirjoittaa koko kässärin varmaankin mieltä jakavin kohtaus. Siinäkään ei uhrauksilta vältytä. Tarina vaatii henkiä ravinnokseen, ja minä annan niitä ilomielin. Olisi mukava tutustua paremmin muutaman hahmon kanssa, mutta tarina tarvitsee tätä.

Koko projekti on tähän mennessä ollut huomattavasti vaikeampi kuin edelliseni, eikä se johdu koosta. 9E on toiminnallisempi, ja siksi luulenkin sen valmiiksi saamisessa kestävän kauemmin kuin kahden edellisen yhteensä. Kun soppaan lisätään vielä tulevaisuudessa tiuhaan tahtiin vaihtuvat näkökulman vaihtamiset ja jännitteen luominen, jää paljon rauhallisempi Jänö kauas taakse.

Jos onni käy, ja Jänö näkee valon, on mahdollisten lukijoiden vuoro päättää kummasta pitävät enemmän. Tyylit ovat kuitenkin niin erilaisia näiden kähden välillä, että en osaisi päättä kummasta pidettäisiin enemmän. Riippuu minkälaisista tarinoista itse pitää.

Itselläni on mieltymys kaikenlaisiin tarinoihin ja niiden kertomiseen jo pienestä pitäen, vaikka aloitinkin kirjoittamisen vasta viitisen vuotta sitten. Se on kuitenkin tarina toista kertaa varten.

Ehkä vielä tänään. Joku menettää osansa tarinassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti