keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Valkosiipikissa

Mafia on viimein saavuttanut, pienen kirjoittamishiljaiselon jälkeen, sanamäärä 40 000:n. Alunperin oletin tarinan loppuvan tämän numeron saavutettuani, mutta vieläkin kässäri jaksaa porskuttaa eteenpäin. Ehkä vielä noin 5000 sanaa. Ehkä.

On hassua miten sitä unohtaa osan muistiinpanoista. Erään hahmon sisällä piti virrata kissan veri, mutta hänestä tulikin lopulta joutsen valkosiipinen.

Enää kaksi lukua jäljellä (ja edellisestä yksi kohtaus). Kliimaksin loppuhuipennus on siis vielä kirjoittamatta. Sitten viimeiseen lukuun. Annoin itselleni pienen deadlinen. Ensi viikon lopulla tämä ensimmäinen versio olisi viimein kasassa.

Tässä on vähän kestänyt sairastelujen sun muiden keskellä, enkä ole ehtinyt edes My Steps!:a suunnitella sen enempää. Siitäkin vasta kolme lukua kartoitettuna.

Olen myös varovaisesti pistänyt muistiinpanoja ylös uudesta 9E:ä. Näyttää siltä, että kyseinen käsikirjoitus voisi jopa onnistua tulevaisuudessa. Ensiksi kuitenkin My Steps!.

Aikuisten käsikirjoitusvalinta on myös lyöty lukkoon ja alankin suunnitella sitä Stepsin kirjoittamisen aloituksen vaihteessa. Sitä voisi kai nimittää eräänlaiseksi maagiseksi realismiksi? Vahvat spefielementit, mutta pääsääntöisesti realistinen.

Olikohan tuossakaan mitään järkeä?

Olen innoissani, että pääsen taas pian aloittamaan uuden käsikirjoituksen. Mafia on ollut ehkä helpoin projektini tähän mennessä, mutta sen kirjoittaminen on venähtänyt edellä mainittujen sairastelujen vuoksi. Olisiko se siis kenties jopa vaikein siinä mielessä?

Elo- tai syyskuussa aion saada tämänkin editoitua ja lähetettyä kustantamoihin.

Varaudun senkin ajan venähtämiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti